30 augustus 2022

CRO

Tip van de week #1: Installeer een caching plugin

Wat is caching?
Wanneer een bezoeker jouw website bezoekt moet dit verzoek worden doorgestuurd naar de server waarbij bepaalde acties uitgevoerd moeten worden om de juiste data te tonen.

Wanneer je caching hebt ingesteld hoeft niet iedere bezoeker al deze processen uit te voeren, maar kan je de bezoeker een ‘gecachete’ (opgeslagen) versie tonen.

Waarom is caching belangrijk?
Caching verbetert de laadtijd van jouw site aanzienlijk, wat vervolgens weer een positieve impact heeft op de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid (en daarmee conversie). Hoe groter (zwaarder) jouw website, hoe belangrijker caching is.

Een goede caching plugin kiezen
Server caching instellen hoeft niet per sé met een caching plugin, maar dat maakt het natuurlijk wel makkelijker. Wil je hier graag mee aan de slag, dan is het goed om te weten dat er veel verschil is tussen de impact van de diverse caching plugins op de performance van jouw website of webshop.

Maak jij gebruik van WordPress? Dan is WP Rocket echt een aanrader. Het is een betaalde plugin, maar als je kijkt naar hoeveel sneller jouw website wordt wanneer je deze plugin goed instelt, dan is iedere euro het meer dan waard.

Voor agencies is het ook 100% de moeite waard, aangezien je een account kan nemen met unlimited licenties.

Bekijk op LinkedIn

Meer leren over online marketing?

Lees dan ook eens mijn andere blogs!


Hulp nodig van een specialist?

Plan een kennismaking in waarin we samen kijken naar de mogelijkheden voor een samenwerking.

Neem contact op
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.